En annan bild av Vojakkala

Läs det här och skrik.

Hamstern&Pojken



"Vad är länken mellan människan och hamstern.. - Ida"

Tightrope-The Stone Roses


Idag är jag hemma från skolan.

Jag kan inte vara sjuk nu,
jag har ju massor att göra.
Både Stockholm, Nicky och Yeah-festivalen.
Inte kan jag missa det för en dum förskylning som leder till feber.
Jag bad iallafall min syster köpa hem något som gör mig frisk.
Heja Hälsoshop!
snälla
sandra

Hemfaren

Kom hem från Oslo för drygt en timma sedan. Kommer lägga upp bilder om några dagara. Kanske.

Eb

Gummihönor


21/5



Ikväll ska ett helt gäng samlas vid stadsparken och se inga mindre än Detektivbyrån.
Det kommer nog bli riktigt fint.

Sandra

Levande skulptur



Fotograf: Ingela Agger


Jag kom nyligen hem från teateravslutning, det var både fint och sorgligt!
Hur som helst så tackar jag för det här väldigt trevliga året mina vänner, speciellt tack till Ingela, vår underbara Ingela!

Eb

Plopp vs Center

Det här arbetet började egentligen för länge, länge sedan i ett land långt, långt borta. Fem stycken ungdomar var på väg hem med ett tåg från landets huvudstad. I takt med att solen fagert gick ner över det grå landskapet började de tala om vilka möjliga skillnader det kunde finnas mellan de två väl renommerade chokladsorterna Center och Plopp. Av en ytterst besynnerlig tillfällighet råkar Gary precis ha inhandlat en chokladkaka av vardera sort, så de bestämde sig för att ta reda på svaret på denna komplicerade fråga.


De antog en varsin roll i det kommande testet. Freja satt vid denna tidpunkt och skrev ett brev till dennes sköna mor så hon ansåg sig redan redo att agera Sekreterare. Även Bubblan ansåg sig redo för hennes roll i sammanhanget, Fotograf. Sällskapets connoisseur Gary fick funktionen som just detta, Connoisseur.  Bönan var något virrig när det gällde val så hon fick av praktiska skäl titeln sekundant.  Herrskapet såg det oerhört viktigt att ha en publik vid en sådan här angelägen undersökning, eftersom det bara fanns en person kvar av moatjén fick denne, Tor, den ärofyllda uppgiften publik.


Såhär löd Frejas mycket väl formulerade

protokoll;


"Gary begynner med att provsmaka center. Bönan påstår att det enligt innehållsförteckningen är precis samma ingredienser, dock anges inte den procentuella skillnaden i den nämnda källan. Bönan upptäcker även på chokladen att färgen skiljer sig åt, Center har nämligen en något mörkare nyans än Ploppen. Gary anser att Ploppen luktar Toffee medans Centern endast luktar intet, möjligen en svag doft av choklad. Gary sluter ögonen för att han inte ska ha en förkänning av vilken chokladsort det är och där med inte kunna bedöma smak med fördomar som underlag. Bönan lägger in en chokladbit i Gary's mun. "Hmmm, de smakar som de brukar, toffee och choklad." Inom en snar framtid läggs ännu en chokladbit i Connoisseurens mun. "Jag finner inga ord, de smakar näst intill likadant. Dock tror jag att Centern hade mer sting i sig och Ploppen är mer mjuk och omfamnande".


Vi tycker att detta är ytterst bessynnerligt. Varför skulle en och samma frambringare göra två olika sorters choklader men med en näst intill likadan smak? Bönan och Bubblan granskar förpackningarna men finner det vi trodde, att båda är fabricerade av Cloettta. För att gå till botten med denna märkliga företeelse tar Bönan och Bubblan en sväng till Tågets bistro där de får hjälp av professionell bistropersonal vid namn Lars Thomas. Av denne man fick vi uppgifter om att E-numreringen avviker från varandra. Denne påstår även att kryddblandningen är olika.


Vi har även funnit ett faktum som säger att Center har 490 kalorier per 100 gram medans plopp endas har 470 kalorier per 100 gram. När vi inte tyckte att vi fick tillräckligt med svar på våra funderingar så bestämde vi oss för att göra en konsumentundersökning. Vi frågade 13 som sitter i vår tågvagn vilken de skulle välja i ett eventuellt val. Utav dessa skulle sex stycken välja Plopp, fyra stycken Center, två är likgiltiga och en får avsmak av båda. Som avslutning bestämmer vi att vi inte vill bedöma chokladens utseende då vi finner det onödigt att sprida en ytlig energi i samhället."


Efter det att denna berättelse utspelade sig har vi (Ebba & Sandra) kommit fram till några ytterligare skillnader;


§ På Plopp står det att en av aromerna är vanillin medans det på Center endast står att den innehåller aromer, men inte vilka. Det finns därför en eventuell skillnad i aromer.


§ I Center är det 66% mjölkchoklad och 34% toffee, i Plopp är det 57% mjölkchoklad och 43% toffee.


§ Center säljs i hela Norden, medans Plopp bara säljs i Norge, Sverige och Danmark.


§ Det är mindre fett och kalorier i Plopp.


§ Sedan finns det självfallet en skillnad i förpackning. Enligt vår analys riktar sig Center mer till den vuxna målgruppen då den har en mer glamorös stil med guld och vi tror även att namnet behagar vuxna mer än barn. Plopp där emot har en mjukare och färggladare stil som vi tror mer tilltalar barn. Även här anar vi att namnet är noggrant valt, det är lätt att säga, mjukt och ploppande vilket vi anser är mer juvenilt.


§ Båda kostar sju kronor/chokladkaka. Trots detta väger Centern 16 gram mer än Ploppen.



 Ett arbete jag och Sandra skrev för konsumentkunskapen

Eb


Sonias Livs



Eb

Sonias Livs



Eb

Livsnjutarn, Nilsson


Min katt Nisse, Nilsson, Nisse Hult är en säregen katt han.
Han kommer från de djupa skogarna i tiveden det kanske förklarar varför han trodde hunden Vilma var hans mamma
då han förnöjt tog utav hennes mjölk. Då förklarar vi den rödbruna tonen i hans päls.
När han vill umgås stryker han sina hörntänder allt i hans väg dessutom har
han har en gång blivit överkörd och har en andel hund i sig.
 Det gör att jag kan acceptera hans beteende.
Så här är katten som sover stundvis under samma tak som mig.
Nisse.
Hult.


Sandra

Skir grönska






Eb

Änder







Kanske har ni förstått det, kanske inte, hur som helst har jag en smärre fascination för änder. De har så fina former och tjusiga färger att man bara vill sitta i ett hav av änder och njuta av synen.
Eller kanske inte ett hav, det kan nog vara lite läskigt.

Eb

Songbird - Oasis




Från Sandra

Björn Svantesson






Dessa bilder är ritade av Björn Svantesson. När jag fann dem blev jag fullkomligt förälskad i dem. Jag älskar knasiga hus som man kan gå vilse i. Jag älskar klippor vid havet. Jag älskar miniatyrvärldar. Jag älskar teckningar med massa små, små streck. Jag älskar märkliga detaljer. Som ni kanske förstår älskar jag därför även sådant här. De är så fullkomligt magnifika, briljanta!

Om jag fick välja att bo i något av dess hus skulle det bli nr. 1. Bara tanken att sitta där uppe i någon av de översta våningarna, i ett rum med massor av fönster, en mängd kuddar, tyg och tavlor på väggarna som hänger snett, och där läsa en gammal fin sliten bok med en disig havsvy utanför fönstret. När jag gick ut i trapphuset skulle jag få en lätt svindel av den oerhört höga trappan som är helt snebyggd. Det skulle vara målade trägolv med trasmattor på i alla möjliga färger och på väggarna skulle det sitta bokmärken, tidningsutklipp och foton. I huset skulle det finnas massor av onödiga rum med massor av saker i. Åhh.

Eb

Ride




Ifall ni någonsin undrat.


//sandra

Wadköping





h
öj
ha
,

Eb

.



Eb

Hattifnattarnas hemlighet




Eb

photo booth





sandra

You stand in front of the class and give a talk - nervous

Imorgon ska vi börja spela musik på riktigt, ok!


P401143109



På tåget från Småland









POPadelica



Hittade en oerhört förtjusande bild sen lördags, helgen var mycket lyckad må jag säga!
Det är till och med så att jag vill gå på samma popadelica igen, och igen.
Många band var över förväntan och att dansa oavbrutet till Babian bredvid sådana som tillhör kategorin "vi står här i utkanten för att digga musiken genom att stampa fötter" var en upplevelse!

Nu ska jag ha söndagsparty med filip och fredrik, dessutom är jag ledig från skolan imorgon.
Är inte livet allt underbart

Mvh Sandra

Lite av vad som kommer vänta min och Ebbas morgondag


RSS 2.0