Släpp fångarne loss det är vår!

image238

image239

Hmm, jag har inte så mycket att skriva för utom att jag är riktigt taggad på Tage Danielsson filmer , Ljuva Sjutiotal!
Jag såg en liten snutt av Släpp fångarne loss det är vår! idag. Så mysigt!  Äppel kriget och ägget är löst är också heta må ni tro. Mums på Tage Danielsson, Lena  Nyman och Monica Zetterlund.

image240

Bröderna Lindberg i Äppel kriget.

Ebba

Kikärtsbiffar.

image236

image237

Idag har jag skapat kikärtsbiffar, som ni ser ovan. Jag känner mig lite stolt med tanke på att jag sällan tillagar något på egen hand, mina närmaste släktingar har snott alla dessa gener. Men som lite mer medveten konsument av mat får jag också dra mitt lätta strå till stacklen, som man brukar säga....

För övrigt har jag antagit min egna utmaning att hålla en viss hemlighet i några veckor, svårt. Jag pratar alldeles för mycket.

Att det är mode vecka i huvudstaden tänker jag bara en tanke på.

Ebba





Klänningen som jag sytt själv och sitter lite väl tajt över bysten användes i dag tillsammans med den vanliga inte helt stilfulla cardiganen.

Snö.

image234

image235

Snön har fallit igen och jag har glömt att plocka undan en söt liten herre.



Ebba

Janis Joplin.

image232

Janis Joplin.

Åhåjaja. Hippie kulturen i alla ära.
Summertime är en skön melodi och sjungen med frän röst.
Kan tänka mig slutet av en spelning. Alla står ner knarkade och gungar i central park. Det är så jag tänker.
Trots denna tanke tycker jag det är låter väldigt härligt. Jag lockas till Hippie kulturen och dess musik och drogande.
små präktig som jag är har detta alltid skrämt mig, i allafall sedan första gången jag såg Hair.
Skrämande och härligt är vad det är.

För övrigt är alla min tre kompanjoner på konfirmationsläger för att sätta sin andlighet på prov.
Jag vet inte om vi skulle ha hittat på något om de var hemma, men tanke på att inte kunna hitta på något med dem är obehaglig. Så  jag passar på att läsa Dorian Grays porträtt av Oscar Wild. Mumsigt.

Trevlig fortsättning av livet!
Ebba

bio

image230

image231

En dag var Sandra hemma hos mig. och imorgon har jag biologi prov. jag har ett litet problem. Antingen kan jag provet men låsas att jag inte kan det eller så kan jag inte provet men låsas att jag kan det. Jag vet att det är knas, men jag kan inte avgöra vilket av alternativen som  är sanning i detta läge. Veckans I-lands problem.

Ebba

Jacket.

image229
Min jacka som är inhandlad secondhand och omsydd av moi, sjalen är hittat i mammas gömmor och klänningen i mormors.

Jenny Wilson.







Innehållsrikt inlägg.

Hett.

image226

image227
Face hunter

Heta pers skulle man kunna kalla det här om man vill. Jag vill.

Jag har på ett och annat sätt börjat fundera lite på badkläder till sommaren. Det här är en favorit och kommer från American Apparel. Klurar.

Ebba


Försenad julklapp.

image222
                              


Igår var jag, eller vi, inne i örebro och inhandlade de sista julklapparn. Ja det är sant. Med tanke på att vi inte lyckats byta än är det nog ganska solklart att det var mellan oss vi köpte. Iår fick jag det stora nöjet att köpa julklapp till Jenny(Benny Bo). Jag hittade en drös med frächa prylar, jag kan inte avslöja vad, men framöver mina vänner, då kommer det fram. Årets tema: oseriöst. Det var en mycket klurig ledtråd i mina ögon.

Jag fick även med  mig lite smycken från glitter, vilket var helt oplanerat. Vilket inte var oplanerat var en träningsoverall, hurttigt värre. Inte sant?


Ebba






Byxor:cheap monday
Linne: monki
Tjockis:Lindex
Smyckena är alla fynd från glitter


Vår.

image221

Visst gör denna bild er lycklig? Jag hoppas 2 gånger runt jorden och tillbaka att vi får behålla snödropparna och att det är slut på snön!


Ida

Halsband.

image220

Idag, på min sista träslöjds lektion gjorde jag detta söta lilla halsband. Enligt min smak skulle själva träbiten kunnat blivit lite smalare, men det är lite sent att tänka på det nu. Ska bli riktigt kul att börja sy på skolans bekostnad framöver, håhå. För övrigt är ingen av sljödlärarna några hittar, men det går en timme i veckan.Lite 

paranteser är alltid mysigt!

Ebba

Jane Auten & Sol!

image217

image218
Äldre by med nymodigheter som 70-tals hus, asfalt och tennisplan.
image219

Igår var det sol för första gången på evigheter, såhär inåt land når den oss inte ofta. Trots nollgraden känndes det som vår. Men det är ingenting mot dagens väder. Flera plus grader, sol och semle tabberas på tutingen  sänkte inte riktigt vårkänslan. Vår, Vår härliga vår! Dock är risken nog större än jag hoppas att det blir riktigt kallt igen.

Om nu denna kyla skulle slå till så har jag lite underhållnings tips till er. Jane Austen i all ära. En facinerande kvinna det där... Just nu är det filmatiseringen av övertalning som härjar över min själ.med fin musik, fint skådespeleri, fin miljö och underbar historia är det svårt att inte bli medtagen.

Stolthet och fördom rekomenderas den med. Härligt språk kan jag bara säga och det osynliga hos överklassen under 1700/1800- talet.Oj, oj, oj. Dock är dessa två ganska lätta att blanda ihop. gå till biblan nu vänner, bekanta och okända!

Ebba

Mitt år.(Del 4)


Här kommer den otroligt spännande upplösningen av mitt år. Håll till godo!


Oktober.
Turkietresa med släkt full av välbehag.Lite skuldkänslor med tanke på miljökostnader och tankar på de fattig länderna och vårt slöseri.

image214



November.
Kan bara rekomendera David Lethermans bok Iblan bara måste man...

image215


December.
Jul, jul, strålande jul!
Lasse Winnerbäck är en bra man.
image216


Såhär lite försenat, kan man säga.



Ebba

Trevligt sällskap &Lamont.


image203
image204
image205
image206

Idag har jag njutit av trevligt sällskap och Lamont. Punkt slut.

ebba

Hmmm

image201

Jaha. Så var sista dagen på lovet snart till ända. Jag brukar jämt fyllas av förväntan eller ångest inför skolstarter men inte den här gången. Det känns som om det är åt minstånde en vecka kvar, men icke. Jag tror det beror på att det inte hänt så mycket detta lov och  att jag är i en period då min klocka inte stämmer med verkligheten.

Så, nu börjar stressen men även gemensakpen. När man bor som jag (vi) gör är det inte det enklaste att träffas var och varannan dag.

Som uppmuntarna gjorde NA en insatts för folket idag genom att lista en dräll med dagar att se fram imot. På listan stod dagar som fettisdagen, alla hjärtans dag och vårdagjämningen. Ett plus till NA för det!

Ebba



både kjol och skjorta är second hand.

The Federales

image198

Nu har jag skaffat lite ketegorier i hopp om att organisera upp bloggen lite.  hoppas det blir till nöje!

Oj, oj, oj. När jag nu ägnat några mornar i Vestmanland så har det varit svårt att inte läsa vlt. Ett riktigt fynd i denna tidning var the Federales som blev omskrivna i fredagens extra tidning.

Riktigt härlig musik, uppmuntrande! Att de enligt vlt "knappt slutat högstadiet" är oförstårligt när man hör vad de åstakommer. Roe and young rekomenderas starkt och kan hittas på deras myspace.

ebba

Trött.

Jag har egentligen inget att skriva om. Inget som är av större intresse i varje fall.
Känner mig helt håglös, orkar inte med nåt, mörka ringar under ögonen. Fast det sistnämda kan nog bero på att jag blivit väckt av sms klockan 8 varje morgon den här helgen, endast för att vara taskig! Självklart är jag också typen som glömmer att sätta på ljudlös.

Det här lovet har gått snabbt precis som dom flesta andra, och jag har liksom känt mig som en studsboll som gör allt , men aldrig riktigt orka engagera sig i det . Jag längtar till skolan startar så att jag blir lite uppiggad, det skulle inte sitta fel!

Ida


Uppspelt

Idag var jag, Jenny och Ida inne i örebro och åt god mat, kollade på bio och handlade. Vi såg Guldkompassen den var väldigt bra! Äventyrs filmer är extra roligt att kolla på när man sitter i en biosalong.

Nåväl, när vi hade kommit ut ur biosalen så såg jag en snygg kille, men inte vilken snygg kille som helst utan en som var med på lägret som jag och ebba var på i somras i Värmland. Dessutom har han ett helt underbart lockigt hår! Jag blev alldeles paff och uppspelt! Jag log resten av dagen.
 detta var verkligen värt att skriva om!

Sandra

Mitt år. (del 3)


Juli.
Detta var inte en jätte kul månad. Nack spärr i en och en halv vecka, Halmstad med familj och endast mindre syskon som hade med sig egna kompisar, så jag levde i böckernas värld. Jag fyllde även år, vilken firades med en skogs teater i Lerbäck, ronja rövardotter.
image195
Min halvsyster med sina coola glasögon får representera den här månaden.


Augusti.
Trevligt umgänge med Sofia i någon vecka. Bröllop för far min och hans älskade mö. The ark, Moneybrother, Säkert!, Salem Al Fakir och Sugarplum fairy blev nogrant synade.

image196



September.
 Hösten kom smygande så jag flydde med farmor till London. Härligt var vad det var! Rekomenderas gör Victoria and albert museum, så mysigt. Ett bröllop för min bonusbror Petrus och hans tös Madelen hanns även med, det var riktigt coolt, rockigt/prinssesigt och väldans stort.

image197



Den sista delen kommer någon gång nästa vecka för nu ska jag ta en tripp till mor-och farföräldrar.

Puss
ebba

Välkommen 2008!

Hej!

2008 kommer att bli ett välkomnat och ett underbart år. Det är jag övertygad om, kanske mest för att Ebba är övertygad om det...  Jag och mina snyggingar till kompisar tillbringade och firade våran nyår hos Ebba i Hallsberg, trevligt tillställning!
Vi åt tacos - dock inte så festligt , men vad gör man inte för att alla ska gilla maten!
Vi hade hur mycket som helst av allt . Vi hade säkert 5 drickor, 1.5 kg godis , 2 påsar chips, och på det ska det då tilläggas 2 bubbliz(?) och en pommac . Den sistnämda dracks upp på 9 minuter av 6 personer . Starkt gjort!


image192image193image194

Efter tolvslaget tillbringade vi den första halvtimmen på det nya året med att spela tv-spel,mycket uppskattat!
Sedan blev det Harry Potter, och därefter mest flumm. Vi lyckades i varje fall hålla i gång till halv 7 innan vi föll i sömn. 

Jag hade en mycket trevlig nyår och vill väldigt gärna göra om samma sak nästa år. Känns som att det är dags att börja planera!

 Gott nytt år! / Ida


Mitt år.(del 2)


April.
månaden full av värme, och avslappning. De är de ända orden. Nej förresten, ett till, dans.

image189
Första glassen, kristian anttila, underbart bröllop i Stockholm, första dagen vid stranden och en tripp till Skövde.


Maj.
Månaden då lycka och ångest gick i ett.

image190


Juni.
Läger med Sandra i Värmland, inte helt lyckat är min åsikt. sunedagen=Hippies!, Martinas student, avsked av min barndoms alla sommrars lekplats, mormor och morfars hus utanför västerås och sist men inte minst en underbar kväll med Laakso!
image191


Fortsättning förljer....

Ebba

RSS 2.0