NYTT ÅR!

idag är det nyår och jag är sjuk , just passande.
jag ska i alla fall tillbringa kvällen med många av mina vänner hemma hos ebba
ebba som just nu håller våran blogg vid liv, jag har inte skrivit på länge för att jag inte haft orken till det, skriva är inte min grej.   


image188
ledsen fär de suddiga bilderna!
------------------------------------------


vi ses nästa år
ha det bra jenny!


Mitt år.(del 1)

2007


--------------------------------------------------------------------------------

Januari.
månaden jag började intresseras av gammla kläder från olika vrår, på allvar.


image185
Pyjamas dansande till gammla absoulut music album med mina frellekopisar.


--------------------------------------------------------------------------------

Februari.
Oj, oj, oj. Denna månad gick jag på mina två första konserter. Vilket gjorde att jag kände mig i en drogad och underbar sinnes stämning. Laleh och mando diao blev mina första gudar.


image186

--------------------------------------------------------------------------------
Mars.
Vi insåg att det bara var till vå fördel att stiffta bekantskap med den övriga klassen, vilket snart gjordes till handling.
 för övrigt kom våren & lyckan med en ryslig fart.


image187
Det ni ser är kasta gris med deo, dans, spelande på tandställnings gumiband, vårflod, lycka och  Agnes vemodiga ätande av blodapelsin

--------------------------------------------------------------------------------

Fortsättning följer...



Ebba


Disträ.

Nu har jag ännu en gångkommit på hur disträ jag är. Det som farmtagit mitt påkommande är bl.a borttappade skolfoton som måste skickas in, bort tappat skivfodral till shout out louds-our ill wills(som jag fick i julklapp)vars skiva är glömd hemma hos Sandra, glömd mobil laddare i mitt andra hem.

Jag lider och försöker ta tag i mitt liv, men det går inte. Jag är alldeles för disträ och oorganiserad. Två hem är ingenting som hjälper. För mycket väskor hör heller inte till den klassen.

Det är lite som om jag är intryckt i ett tight fodral av plastfolie. Jag kan bara prata men aldrig röra mig och göra något praktiskt.


Ebba


Nybakat.

image177

image178

En nybakad kjol tillsammans med ett linne från weekday.

Jag vet att min text är väldigt fantasifull.

Ebba

say what you say, i am listening, i am all ears.

image173

image174

image175

 Här är min nya jacka som inhandlades igår på lager 157. Jag är sten nöjd men dock numera fattig. Igen.
under har jag en tunika från hm och mormors gammla kjol.

trots mitt intresse för kläder och mode har jag det här året lyckats hålla mig ifrån både en body och en american apparel klänning, men det går inte längre. Funderar på en dag i stockholm när jag tjänat ihop lite pengar. ensam eller med sällskap är frågan?

Ebba

?

image171

image172

åhh, mitt huvud är tomt. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva, julen, klappar, gemenskap, längtan till vår, sommar, vinter, vår känslor, kläder, saknad. Det är sånt jag skulle kunna skriva om, men det tar imot. Hej då. sen kanske.

Ebba

GOD JUL!

image167

image168

image169

image170

Tankar kring julen.

Idag hittade jag en amelia tidning som var runt 2 år gammal . Där stod det om folk som vägrade julen! trots att jag älskar julen och allt som hör där till , så flög tanken genom mitt huvud, Varför inte vägra julen, tänk hur många granar som skulle sparas om man inte hade en gran, tänk hur mycket bättre världens alla barn skulle få det om vi skänkte julklapps-pengarna istället för att alla stackars föräldrar "måste" jul-handla för pengar dom inte har för att deras barn ska få en lika dyr mobil som sina kompisar, Och medans vi jul-stressar så sitter företagarna där och gottar sig i vinster och lejer ännu flera barnarbetare, Jag tror jag struntar i julen nästa år!


Är tyvärr inte så klyftig att jag fattar det där med att man kan ändra så man kan ladda upp bilder fast man inte kan det, bla bla bla... 

                                                                                  
PS! mitt nya favvo-band är Camera Obscura ♥

Ida



Fågel.

image166
En nyfunnen gammal vår jacka från lindex barnavdelning. Jag känner mig som en soldat i den, trots att den icke riktigt andas krig.

image164

Ibland känner jag mig som en fågel som bara tittar ner på jorden, lider och klagar på alla problem men aldrig gör något konkret.

Dagens klädsel: byxor från vero moda, moneybrother linne, en gammal tråkig cardigan från lindex och en lös fläta.

Dagens låt: Laleh- snö

Trevlig Helg! / EBBA

slapp.

Den här veckan har varit riktigt slapp när det gäller skolan, inte en ända seriös lekton, riktigt najs och på fredag blir det jullov, så skönt.

I helgen var jag som sagt i det råttbeboda Västerås. På söndagskväll kom jag hem en ordförandeklubba(någon slags grattis present till nya elevrådsordföranden :D), en släkttavla(min farmor är galen i förfäder och gammla foton) och ett engelskt-svenskt lexikon rikare. Mina farföräldrar är väldigt påhittiga julklappsinhandlare.

Jag och Sir kom precis hem från målarkursens vernissage, det var trevligt men jag insåg hur lite jag faktiskt levererat denna termin, 4 st målningar, 15 i våras. Men vår egen konstnär Ingela Agger sa att det var en mognad, då blev jag glad. Leveranser kommer senare när jag har tillgång till närmaste systemkamera.


GOD JUL! / ebba

Morfin - ja tack!

hej kära kamrater.

I Ebbas förra inlägg framgick det att jag opererat mitt knä vilket självklart var helt sant. Riktigt hemskt om jag nu får säga det själv. Det började med att jag som vanligt vaknade till "worst case scenario",låtnamnet kändes dagen till ära lite mindre passande. Jag tog en kopp te, duschade med sjukhus tvål och vi åkte i väg. Väl där, så fick jag sätta på mig äckliga och på tok för stora sjukhustrosor mm. 

Detta följdes av en lååååång väntan med nervösa svettningar... Tur för mig att jag hade världens härligaste sjuksköterska, en kvinna på 50+ som faktiskt liknade lite disco-gittan om ni någon gång sett på lattjo lajban?
Det var hon som sedan skulle orsaka mig två blåmärken på vänster arm. Hon råkade nämligen göra så att mitt blodkärl sprack och göra så att jag fick ta in denna hemska nål i mitt skinn ännu en gång. 
 
Sedan till sövningen, fick lite lugnande medel, nice! Jag skrattade åt det mesta och drabbades inte ens av cellskräck när det framgick att dom skulle spänna fast mig på britsen!

Vaknade sedan några timmar senare med en molande värk i höger knä. Fattade först inte vad som hänt, vaknade nämligen i hissen på vägen upp till uppvakningsrummet och dom hade ännu inte hunnit gett mig morfin...
Sedan följde timmar av omgångar med morfin, och något mellanting mellan ett vaket och sovande tillstånd.

Fick sedan sova kvar - ringde en massa folk och berättade att jag levde.

Lämnade sjukhuset vid 13.00 dagen efter och färden hem var fylld med starkt illamående.

Nu sitter jag här, äter fulldos av alla medeciner jag får ta. Försöker att äta lite och jag lyckades få i mig två mackor den första måltiden på två dagar! Har dessutom en stor skena som jag ska bära i 6 veckor och som jag aldrig får ta av,(inte ens i duschen) det är hemskt. 

Nu ska jag sova lite till, Medecinerna ger mig 0 energi.

undrar om någon orkade läsa..

Ida


fredag.

Idag har jag skickat  en prao ansökan  till nerkes allehandas kulturedaktion. Undrar fall den går in, hoppas! Tänkte också söka till vlt men vad är oddsen på att jag får dem båda liksom? Två enskilda veckor i vår behöver nog lite fler förfrågningar. Någon som har något förslag?

Tänkte försöka fixa ett i stockholm så man kommer ifrån detta ide ett tag. Får fråga ut mina fastrar, farbröder, farmor &  farfar imorgon för då blir det julfirande för hela slanten i det rått täta Västerås.Ska bli trevligt att äta mörkchoklad, mandariner och leka lite med kusinerna, vilket inte görs så ofta.

Jag får nog ta på mig ansvaret att berätta lite om Idas vilda liv det senaste dygnet. Hon har opererat knät, en gammal fotbollskada för två år sedan. Som jag har förstått blev operationen lite större än planerat. Efteråt fick hon ta morfin och sova över natten. Idag åkte hon hem där hon nog hittade en öppnad chokladask från oss medmänniskor i brevlådan och just nu vet jag faktikst inte hur hon mår, inte så bra tror jag. Hon får skriva mer själv i framtiden.

image163

Jag har ett önskemål inför vintern. En pälsmössa, gärna en brunare variant än den här. Dock hara jag ett problem, jag har inte direkt stort huvud, det är bara det att jag inte hittar en ända pälsmössa som går att få nedanför tinningarna. Jag får fortsätta att leta.

dagens låt: Josie- Armand Mirpour


ebba

Inköp.

image159

image160

image161

Pälsen/vinterjackan jag köpte förra helgen i huvudstaden. 200:- på myrorna är enligt mig ett fynd.
Inhandlades gjordes även ett par örhängen på h&m och två par  manschettknappar på samma kedja.

Hem åkte jag genom blöt, kall och fortfarande julklappar att ge bort.

I helgen tar familjen en tripp till Västerås och Farmor och Farfar där vi ska ha julfirande med kusinerna, mysigt. Hoppas tomten kommer. Ska då förmodligen köpa lite julklappar för de 344,50 kr jag har kvar efter Kent biljettens betalning idag. Jag längtar till den 20 december.


Ebba

image162

min egna dåliga kameras liv den 16 oktober till 6 december.

image136
16/10 bror min färdig för avfärd.

image137
25/10 Jag är ute på en solig höst cykeltur i Lerbäck.

image138

image139

image140
29/10 Jag leker med syskon.

image141

image142

image143
30/10 tveksamma nya byxor.
image144
31/10 vi åker hem från mormor & morfar bakom en bil med registreringsnummret JDA.

image145
2/11 Jag är ute med mor & syster på mossplockar promenad.

image146
Vi hittar vinter äpplen.

image147

image148

image149

image150
24/11 Jag har nystädat rum.
image151
1/12 Jag är med bror, syster och far i stockholm där vi hittar denna finfina kebaba resturang.
image152
5/12 Lars Winnerbäck i örebro med Ida.
image153
6/12 Lusse bak på hemkunskapen.
image154
Lina och Sandra är väldigt söta.
image155
Sandra älskar lusse bullar
image156
Anonyma anna panna
image157
min förlovningsring
image158
6/12 Innebandynatten på skolan.


Ebba


julen är här, tralala!

åh, man blir så upprymd av julen. Den ständiga pepparkaksdoften blandat med Saffran. Helt ljuvligt!
För tillfälligt håller vi på och snickrar i hop ett hemma gjort pepparkakshus, det blir mysigt. I år har vi bestämt att vi ska ändra på dom flesta traditioner julen har att erbjuda, så istället för att göra ett klassiskt pepparkakshus så ska vi göra en konsert-scen, med hela familjens favoritartiser genom året som gått.

Syster min ska göra idol-Amanda ( hon är helt besatt, grät hela kvällen när hon förlorade finalen)
Min bror ska göra Billie Joe Armstrong som sjunger i Green day,
 Och jag ska med stolthet göra Ola Salo, Mamma och pappa Satsar på Lars Winnerbäck.

     image135


Har dessutom just tittat på julkalendern, och räknat ut att det är 15 dagar kvar till julafton, och endast en julklapp är inhandlad.
Haft världens skönaste helg helt enkelt.<3

/ ida


September influenser.

image113

image114

image115

Idag bjussar jag på en gammal godin från september, den påminner om sensommar.
klänningen är mormors gammla som jag sytt upp. Till har jag knä strumpor från lindex och ett par förstora skor som är stora systers.

Nu ska vi beställa biljetter till kent i örebro den 21 mars! JIPPIE!


all lycka!/ Ebba

kära vänner i ljus & i mörker , i växland väst & öst är ni alltid mitt hopp & min helande tröst.

image102
Det här är en gamal bild sedan den veckan jag var sjuk. Det var meningen att jag skulle skriva"nu har jag gått i dessa kläder i fyra dagar, det är najs"

image103

image104
Det är riktig advents stämning hemma hos oss nu, det luktar saffran och är ljus tända i hela huset.
För övrigt en ny rapport från Norge: ett gram saffran=130kr. galet

image105
Till och med snygg-nisse är framme!(observer min hår skugga)

image107

image108
Min mamma är bättre än din. Hon tycker den här är "mindre snygg" men köpte den till mig i alla fall, helt oväntat stod den där på mitt rum och väntade på att jag skulle komma hem.

image109

image110

image111

image112

Ebba

Jag dricker glögg med balkongdörren öppen i natt, jag är så trött på alla mejl och koder.

Den här veckan har jag inte varit så het på blogg fronten. Nästa vecka sätts betygen och därför skulle alla fenomen som kunde höja betygen visas upp, vilket jag nog lyckades förvånansvärt bra med efter omständigheterna.

I helgen hade jag nästan inte med mig något hem att plugga med och fick därför panik på måndagsmorgonen när jag insåg stressen. So,sv,bild,franska och idrott skulle pluggas in i olika stora mängder på endast två lediga eftermiddagar.

På måndagen och tisdagen blev det alltså plugg.

På onsdagen tog jag och Ida tåget in till Örebro direkt efter sista timmen. När vi kom fram till conventum satt redan en hel flock med olika slag av människor framför dörrarna. Vi hade bestämt att skita i idrotts provet tidigare och plugga när vi stog och väntade endast, vilket självklart glömdes bort de fyra timmar mellan skolans slut och förbandets första låt, vi har två välanvända hjärnor. När insläppet skädde släpptes vi in flockvis(tio pres/flock). Vi kom in i den andra och stod därför självklart längst fram när mitten.

Förbandet  Abalone Dots var bra, men inget man sätter på bara sådär. De var mysiga, folkliga.

När kvällen höjdpunkt började spela var det mäktigt. jätte mycket människor på scen, jätte mycket fina instrument, jätte mycket bra musik, jätte mycket fina bakrunds bilder/filmer och helgonet förståss! Allt var jätte bra till de två sista låtarna(kom änglar, med solen i ögonen), då var det himmelskt ljuvligt! Helt underbart!

På torsdagen var det idrotts prov vilket jag duktigt pluggade oin kavrten inna, och set skulle inte förvåna mig om jag fick MVG.Okej, det var inget svårt prov, lite om kondition bara, nästan i stil med ett läxförhör. Det är sånt  jag inte borde skriva.

På kvällen var det inneband natt där skolans kalsser möts, vårt tjejlag kom tvåa. Killarna har jag ingen aning om var de hamnade på för någon placering eftersom de får köra på en större plan en kilometer vår lilla skola. Denna skillanad på planer ska elevrådet(jag) självklart ändra på till nästa år, hot med anmälan ska ske mot idrottslärarna nästa vecka, det är inte rätt enligt varken jämo eller innebandyförbundet.

Idag var jag med damerna i örebro, som vanligt förlorade jag kampen om att över ge det curry stinkande La Baguette. Lite julklappar, örhängen och en cardigan inhandlades.

image101
bilden är tagen med idas kamera utav mig, tror jag.

Läste nyss lite om lars winnerbäck där det visar sig att "dans med svåra steg" är inspelad i Askersund! Herre gud! Det är en sensation! Det är det störrsta som har hänt denna stad(by) sen  drottning Kristina gav staden stadsrättighet. och det har JAG missta? Staden som är så lite kan bara ha en studio som är cafeteria-roffes, där förövrigt min fars fru spelat in en härlig möhippe låt. Jag vet vem jag ska fråga ut på måndag, det vet jag verkligen! Cafeteria-roffe ska tilltals! Det här är stort, stort!

Frid! / Ebba





Okej, jag kanske överdriver lite men jag är fortfarande i chock tillstånd!



Mysiga decemberdagar!

Hej!

Dagens ljus, ni vet provet som jag endast tränade en kvart på fick jag VG på! wihoo! 
Dagens godaste, Bakat lussebullar med mor<3
Morogndagens bästa, Blir Lars Winnerbäck med Ebba.. Men eftersom Ebba är ganska impulsiv börjar jag bli lite orolig för att nåt inte är planerat ännu. Men det fixar sig, det gör det alltid!

Nu ska jag ladda upp med lite Lars inför morgondagen<3

image99


Jag älskar julen / Ida


Helg!

hello!

Det här har nog varit en av de skönaste helgerna på länge! jag har inte tänkt på läxor eller prov alls. bara träffat en massa trevligt folk och ätit gott!

i lördags var jag på jul bord men mina kusiner, väldigt trevligt!




i söndags (förtsa advent) var jag och sara i kyrkan vi konfimerar oss så man måste gå i kyrkan 2 gg. månaden,
senare på dagen bakade jag pepparkakor då börjar man känna att det verkligen börjar bli jul!

                                                                                      
gudarns vad jag längtar till torsdag och fredag!


ha det bra! / jenny


1 dec

Hallå!
Varför hamnar jag alltid vid datorn när jag egentligen borde plugga till det försenade franska provet på tisdag. det är lagom att plugga 3 dagar i förväg för då behöver man inte stress-plugga dagen innan, men tyvärr så blir det alltid så! Jag är sjukt beroende av kortspelet neger eller president (ursäkta namnet). spelar det varenda rast med tjejerna mån-fre och nu har jag börjat spela det online nu på helgerna!

Åt julbord idag. Hur gott som helst! Smakade ål, det smakade rök och konsistensen var inte den bästa. Jag proppade i mig en massa godheter som janssons frestelse, prinskorv, lax och choklad mousse. En riktigt bra börja på december må jag säga!

Längtar tills på Torsdag. Det är innebandynatt då, men jag längtar mest efter få vara med kompanjorerna på kvällen, spela nintendo och julhandla i örebro dagen efter! var 2 vecker senast vi umgick tyvärr.



Lev Väl! /Sandra

RSS 2.0