Ny låt.

.image305


Idag har jag hört Håkan Hellströms nya singel. Den var inte bra, inte speciellt kraftig i varken melodin eller text. Tråkigt. Hoppas bara inte den speglar hela skivan. När släpps den förresten?

En annan väldigt bra musiker jag börjat lyssna på i dagarna är Tomas Andersson Wij. vilken jag tydligen hört live på Tallbackskyrkans sommargård talludden en fin sommarkväll, och detta har fallit bort i glömska. Han är så härlig, rakt igenom. Bäst är Jag har simmat för långt ut från land. 

Imorgon hoppas jag på en tur till Bra&Begagnat med Ida och hennes mor.

Ha en trevlig Helg!
Ebba

Jens Lekman

Han är en riktig charm-knutte den där Jens!
Vill du bli på toppen humör?
sätt på Your arms around me - Jens Lekman
image304

5 saker du inte vill veta.


   

   

1. På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.

2. En ankas kvackande ekar inte, och inget vet varför.

3. Inget ord i det engelska språket rimmar med "mounth".

4. Alla isbjörnar är vänsterhänta.

5. Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.




/S
  .

   
   

Vårväder i allra högsta grad!

hejsan!

denna dag har varit jobbig och rolig, jag har haft två prov irad franska och hemkunskap, så man får ju hoppas på det bästa.. att det gick bra!,  vi hade även idrott, vi skulle springa och försöka pricka en tid, jag är väldigt sportintresserad så jag tycker detta bara är kul!
idag var det ett riktigt vår väder så det är nog dags att plocka undan vinterkläderna.

på söndag åker min och saras (en kär vän till mig) familj till sälen, där ska vi ta det lungt och åka skidor, så jag kommer inte skriva på bloggen på en vecka, det kanske låter lite konstigt eftersom jag inte skriver på bloggen alltför ofta, men mr. christer ebba har kommit på en regel till denna blogg :man måste skriva minst ett-två blogg inlägg per vecka annars byter ens blogg kompisar lösenordet på bloggen.. vi hade väldiga diskutioner om detta haha.

kan tyvärr inte lägga in några bilder som jag själv tagit , har en ny dator.   men för att få detta inlägg lite fylligare lägger jag in en bild från google 


image303

ha det bra! /jenny

Konfirmation och kristendom

Hej!

Idag var det konfirmationdags för mig och kamrater. Jag har så mycket tankar och funderingar runt kristendomen. Jag blir mycket förvirrad.
ett exempel:  Våran präst påstår att gud har skapat  var och en av oss människor och älskar oss alla för den vi är. Han säger i stort sett att gud skapat jorden. Ok, så länge är det väl inget konstigt.. Men om gud skapat var och en av oss människor och jorden så har han ju skapat homosexuella, och det jag tycker är underligt är att om gud då älskar dom, så ska dom väl ha samma rättigheter? Ingen av våra präster skulle i nuläget kunna tänka sig att viga ett homosexuellt par. påstår inte nu att alla är så. Men säger dom inte emot sig själva då? En ordentlig förklaring skulle sitta på sin plats.


image302

Premiär dags för tygskor idag! Dock inte det smartaste valet, men mycket
efterlängtat!


Ida


Vår.

image299

image300

image301

Idag är det vår! Kallt och blåsigt men soligt är underbart. Det firar jag med second hand i hög grad. Myrorna är en bra grej, dock inte på fredags eftermiddagar, då är alla snygga där och det blir konkurans om det unika. Fast ögongodis sitter egentligen aldrig fel.

När våren har trängt in i min hjärna, precis så den gör varje år, lyssnar jag på Håkan Hellström, hur mycket jag än har dissat honom ett halvår tidigare. Precis som Romeo är dagens favvo.

Nu ska jag gå ner och vara lite extra med min lilla lilla halv syster Agnes, som ska bli storasyster x2 i Augusti. Det ska bli kul med ännu lite tillökning i min gegantiska familj. Mums på det va!

Ha en trevlig dag! E





halsbandet är från indiska, jackan från lager 157, halsduken från h&m, skorna är från convers och resten är second hand.

Festival.

image297

image298
Gårdagens och dagens klädsel, ordinärt med samma kofta i alla fall.


Idag såg jag slutet på den gamla tonårs dängan festival, Det är dumt att förneka att jag tycker om den. Den är liksom härlig. Kan bero på att det är den ända flykt till festival orter jag når, tråkigt nog. Jag är för ung än, blott 14 år är för lite för mina föräldrar, troligen för mig med, det är ett klokt par föräldrar jag har.

Idag har jag nästan bestämt mig för att pröva mina vingar i västergötland i vår, mitt konfirmations läger jag var anmäld till blev inställt, Så det blir ett mellan allingsås och göteborg istället. Undra hur det ska gå?

Nu ska jag skynda mig in i duchen för att sedan se på grey´s anatomty, mums.

Ebba

Detta gör min kväll.

Tänk att en kopp african rooibos te, med färsk ingefära kan göra min kväll. För att göra stämningen total så behövs dock lite Simon & Garfunkel. Kanske också en bok, helst en Liza Marklund. Sen har ni min kväll. Det som då förstör perfektionen lite är att jag tror jag håller på att bli sjuk, men det är endast att ignonera. Det är inte varje kväll man har tid med en kopp te i lugn och ro.

image296


Ida

Det övergivna rummet.

image295

Här om dagen gick jag in i det gamla kalla övergivna rummet som tillhör stora syster min och tog kort, ny miljö skadar ju aldrig.

Jag läste nyligen min favorit blogg (Underbaraclara-till höger->) och insåg förskräckt att jag nog måste klassa mig som den okända blogg läsaren, skrämande. En liten parantes sådär.

Jag ska snart åka och fira min mors man på 52 års dagen vilket innebär att få träffa lite avlägsna familjemedlemmar. Elias köpte en bok i alla hast, han tog bara någon som såg bra ut, det blev en om någon galen sex-sekt. vi får se hur den går hem.


Ha en trevlig tisdagskväll!

Ebba

Jour

Nu är det dags igen. Ett nytt inlägg från mig.

Ebba och jag hade jour i skolan idag. Det menas att man torkar borden i matsalen och jobbar i cafeterian. Det hela gick utmärkt. Så idag har jag och ebba haft 1 lektion och det var So som vi nu håller vi på med de äldre revolutionerna.

V.7 så hade vi prao vecka. Jag och Jenny var på ett hotell med värdshus och resturang osv.
Vi fick servera, diska, fixa grönsökaker, steka fisk osv.
Ska försöka med jobb där i sommar. Och kan inte förstå hur alla som jobbar inom den branchen klarar av arbetstiderna, men egentligen är de trista arbetstider i de flesta yrken inom vård&service.

Sandra

image294

Fjällen.

360770-292

360770-290

360770-287

360770-283

360770-282


Sådär. Lite bilder från de lite mer bergiga delarna av sverige. Det var en trevlig vecka, över förväntan fast utan sol. Det blev en del slalom, inte så mycket skoter och ännu mindre längd. Det blev hela två  dagar jag inte gjorde någon av de nämnda aktiviteterna, jag vet inte vad jag gjorde de dagarna, jag hade inte så kul, det blåste ska gudarna veta.

Puss / E

Bio

Kvällen ska tillbringas i en biosalong med kamrater . Synd bara att det blir ännu en bio utan Bebban, vi lyckas alltid pricka in det. Det är Johnny Depp filmen som ska ses.. vad heter den nu igen? jag har det på tungan.. justja sweeney todd va? Det ska bli spännande. Johnny Depp sjunga liksom! något att se fram emot.

Nu ska jag ta en lång promenad i detta underbara vår/vinter väder!

image276



Ida


Vackra vårdag!

Hej!

vädret är sådär underbart vackert, Man blir glad bara av att kika ut bakom ett par nerdragna rullgardiner. Om jag visste vart min kamera tagit vägen skulle jag gått ut och firat med lite underbara vårkort. Detta sportlov kommer blir mycket bra, Bara umgås med kamrater. Man får ju inte heller glömma stockholm i morgon. ska bli mycket härligt! Synd bara att barnbidraget kommer ta slut innan det ens hunnit att komma, Men mor min gav mig just 250kronor rabatt på h&m. Det är vardagslycka på riktigt.

Jag tänkte nu närmast gå och äta lite kräm, bör tilläggas att den är hemmagjord. Hur ofta äter man det liksom?

Ha en härlig dag!

Ida

image275

Dagens musik, Belaire. Rekomenderas starkt om man är på bra humör!

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=9848243


Vemdalen.

image273

image274

Imorgon tar jag mig uppot, mot norr. En slalom/längd vecka med familjen är alltid mysigt men jag sörjer mina äldre syskons frånvaro. Så här på bloggen kommer det lysa med min frånvaro, hoppas mina vänner tar sitt ansvar för vårt gemensamma barn.

För att fira sprotlovs veckans intågande så gick jag en lång vända på myrorna och kupan, vilket visade sig i min plånbok. Bland annat kom denna söta mössa till min ägo, endast 15 :- Att den är liten för min farfars skalle gör inte så mycket, jag kan ju alltid ha den som prydnad.

Ha ett trevligt sportlov respektive skolvecka!

Ebba

Sandefjord.

image269

image270

image272

Bilder från norge.sammanfattning av Sandefjord: plocka upp hundbajs påsar existerar inte och de äter de stackars utrotningshotade valarna, med gott samvete. Jag älskar att skuldlägga alla mäniskor i en stad för något som ett fåtal sysslar med, stadig ironi. 

 I en lakpark låg det är bred och lång jätte rackabajsare, det är sånt som uppskattas.

Det var trevligt att träffa martina och få en inblick i hennes nuvarande liv med nya bekantskaper. Jag ska nog flytta til en sådan där klippig havs stad när jag blir stor.

En liten notis. När vi var ute vid havet och gick på klippor så klämmde pappa ur sig "Den som hoppar i vattnet får en glass". Vi fortsatte gå med leenden på läpparna men Agnes, min 2 ½ åriga lillasyster såg det fiffiga i det hela,  en glass sitter ju aldrig fel. Så hon slängde sig i närmaste vattenpöl och snurrade runt. Och självklart fick hon en glass, men hon blev lite för kall för att uppskatta den, så jag åt upp den, mums.

Norska är ett charmigt språk.


Ebba

Prao.

image268

360770-267   

Idag har jag inlett min första praovecka på Laurentiusgården, service boende i örebro. Det mycket trevligt att prata med äldre mäniskor må ni tro, givande. Att dessutom ha en ungersk volontär vid matbordet är inte fel. Att pansionärerna är lite pessemistiska mot det nya familjelivet med bonus syskon, bonus föräldrar och halv syskon samt könsbyten gör inte så mycket, bara det finns nötkakor och en tekopp i närheten. 

Jag som inte är van att vara i en större stad såhär på  vardagar är spännande, myrorna kommer ruinera mig med halva priset på alla kjolar och blusar. Dagens fynd blev denna nittiotals jeans kjolen för 22,50:-

Rapport från Norgeresan kommer senare.

Mina vänner, jag är stolt.

Ebba

Melodifestivalen

Hejsan!

Sitter och kollar på melodifestivalen och kan inte hitta en enda låt som är bra.
förvånand som jag blev så ska Eskobar vara med, så man får ju hoppas att den låten är bra!

I morgon ska  mina vänner ida och sandra kolla på mig när jag spelar innebandymatch, trevligt!
sedan ska vi sova över hos ida och sjunga singstar <3

har börjat längta sjukt mycke till kent!

ha det bra! / Jenny
 

image265


Naturgodis.

God eftermiddag!

Jag känner precis som Sirsandrow att vi har ett ganska stort ansvar denna helg, tycker därför också att Jenny våran 4 kompanjon borde skriva ett inlägg!
Satt nämligen här och tittade runt lite som man gör, och då så såg jag att Niccokick ska till Västerås, och då så tänkte jag genast på Sandra och sen på Ebba och turligt nog har en farmor och farfar i Västerås där man kanske kan få bo om man frågar snällt! Läste dessutom att Laakso är ankommande dit, så ni vet!

Nu ska jag gå och äta naturgodis och kolla på lite film.
image264



Ida


Allmänt

Nu när Ebba är borta över helgen och hälsar på sin syster så hänger det på mig, Ida och Jenny att hålla bloggen aktiv i helgen. Än så länge har det gått bra och jag hoppas att Ebba känner sig stolt! Vi ser inte Ebba på 2 veckor pga prao och sportlov då hon infinner sig i Vemdalen. Så vi kommer sakna henne på rikitgt!

Imorgon klockan 15.00 blir det gudstjänst för mig, Jenny och Ida. Dom ska förhoppningsvis sova över hos mig efteråt.
Eftersom vi går på Konfirmation så ska man helst gå i kyrkan 2ggr i månaden. Ida har under en tid funderat på att hoppa av men jag och Jenny har övertalat henne att gå kvar (hoppas jag) eftersom vi har gått halva nu så klarar vi andra halvan också!

Idag befinner sig min bror i huvudstaden och kollar in The Cure, och jag är lite små avundsjuk.

På sportlovet så åker Jag, Ida, Jenny och Sara och kollar in Stockholm. Vi ska förmodligen gå på söder, dessvärre så hittar ingen där.


Ha en toppendag!

Mvh Sir Sandrow




.



"Paul is dead?"


Jag har nu på äldre dagar börjar lyssnat på Beatles, och insett hur intressanta dom är.  Läst lite böcker, och den här veckan läst om teorin som går ut på att Paul skulle vara död. Jag tycker det är helt galet, dom som tror på det har verkligen lyckats få fram "bevis".


image261

här kommer några som ska gå och finna på detta omslag:

1. Dom gula blommorna sägs bilda ordet "paul?"
2. Dom röda blommorna ska bilda ordet "beatleso" vilket tydligen ska vara "Be at leso" och det ska vara platsen där paul har blivit begravd.
3. Om man skulle vika ut detta LP-omslag så skulle man se att Paul har ett märke på din kostym där det tydligen ska stå "O.P.D" som då är Officiellt dödsförklarad.
4. På baksidan av albumet står det "without you" brevid Pauls huvud, vilket då jag inte tycker säger så mycket eftersom låten Within you without you är med.

Han ska alltså ha dött år 1966 i en bilolycka. Jag känner att jag behöver ta ut mina aggritioner , och när jag ändå håller på , Så kan jag ju säga att boken jag läser nu är helt galen, John beskrivs där som en gravt psykiskt störd

Gränsen mellan en psykiskt sjuk människa och ett geni är mycket liten.

Ha en trevlig helg!
Ida


Niccokick

Äntligen nya underbara låtar!
Lyssna, Du kommer inte ångra dig!


http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=42446349


(Länken är också till höger)

MVH Sir Sandrow.

Nyckeln.

360770-254  360770-253
                                360770-255

Här får ni ett smakprov på hur min skåp nyckel med tillhörande armband ibland kan pryda inte fullt matchande halsband.

Jag har på mig en kjol som min farmor tydligen någon gång har köpt i london, en lila polo, svart cardigan och en söt rosett som hittats i utklädningslådan. Halsbandet fanns bara i min ägo en dag, spårlöst.


Imorgon åker jag till Norge, ha en trevlig helg!



Ebba


Blomman.

mmmmmmm
mmm

Idag fick jag vet att man kunde heta Blomman, fint!
Och månstråle, Jazz-ture och grus.


Ebba

Sir Sandrow

Det här är mitt 3 inlägg av 97 möjliga.



Jag och mina 3 kompanjoner har inte bytt några julklappar ännu, själv köpte jag Idas julklapp punkligt och planerat i November 2007 medans resterande av gruppen köpte i Januari 2008. Och nu när alla har köpt varsin julklapp så finns det ingen tid då alla är lediga tillsammans, tråkigt nog. Vi får hoppas att vi byter innan midsommar iallafall.
Temat på julklapparna är: oseriöst för 100 spänn. det riktigt bränner i lådan där Idas paket är.

På engelskan ska vi ha redovisning imorgon. Jag har valt busen Peter Daniell Doherty som har levt ett minst sagt komplicerat liv. Det svåra är att få det till 3 minuter.

Dagens glädje är Ebbas skönsjungande i Norrgårdens grupprum oasen.

 image244
Såhär trivs Ebba bäst!

Blom.

Klänningen   Blom


Uppdateringen är hundra för tillfället, eller? Ni får beklaga, jag har dragit mig ifrån alla elektronik prylar ett tag, jag läser som tidsfördriv istället. Det här är ett undantag.

I helgen var jag och hjälpte ett bonus syskon att flytta, eller flytt renovera, kalla det vad ni vill. Det var trevligt men man blev torr om händerna. Tvätta-händerna-hela-tiden-magin var som ett moln över mig. Det blir lätt så när man är tvungen att göra rent tvättmaskinen efter de förra hyresgästerna, fy på flytt städnings slarv.

På fredag åker jag och hälsar på min storasyster i Norge, närmare bestämt sandefjord. Det ska bli mumsigt, det var ett tag sedan vi sågs senast, plus att vi har en hemlis att berätta.


Eskobar


Ebba




Klänningen är mammas gamla sedan sjutiotalet, liksom tröjan fast den från ett senare sekel. Halsbandet har jag fått i present.


RSS 2.0