En tätort på en slätt.

image93

image94

Det här blir i all hast, jag måste sova för imorgon kl. 8.30 avgår tåget mot Stockholm från Hallsbergs station. Jag hoppas jag kommer hem med lite second hand fynd, men även kanske ett och annat h&m fynd. resultatet visas framöver.

Dagens låt: En tätort på en slätt- Lars Winnerbäck.

tro´t eller ej!

Hello!

Detta är sjukt. Jag blir nästan lite rädd för mig själv faktiskt! Jag hade ett ganska viktigt franska prov idag, och jag pluggade en kvart inför det igår, Det resulterade att jag fick kämpa mot tårarna när jag insåg hur lite jag kunde när jag väl satt där med provet framför mig.. 
 
Imorgon smäller det dessutom - Föredragsdags - Bob Marley. Hoppas på det bästa, håller på och skriver det nu, jag ligger efter med ALLT :(

Är så pass stressad att jag inte orkar/hinner leta på någon bild att förgylla inlägget med.

Men jag hoppas på det bästa, och bekymrar mig inte så mycket - hoppas Ebba är back in buissness tomorrow!

nice! / Ida




Konversation.

Det här är lite komiskt. Den här bloggen fungerar lite som en konversaion mellan delägarna nu när vi inte kan diskutera under dagtid på grund av sjukdom.

Ida: Du vet att jag inte tycker om att planera allt för långt fram! Men det skulle inte förvåna mig om det blir en härlig kväll i brunnsparken 8 augusti.

Jenny: Det låter mycket trevligt. Det passar ganska bra för jag antar att ni tänker er hos mamma i Hallsberg, vi är egentligen hos far min  så det blir syskonfritt.

image12 

Om vi nu ska sluta med konversationen så tycker jag ett bra förslag är att skriva lite om Grey´s anatomy.
Var det här sista säsongen? I sådana fall vet jag inte vad jag gör, ingenting var ju avklarat. Det kändes som om det skulle vara en säsong till men nu kommer ju nya it läkare, alla ska väll inte jobba kvar. Ialla fall inte George.

NEJ! det kan helt enkelt inte vara slut nu, det går inte.

God natt! / Ebba


Om någon undrar varför jag är uppe såhär vid elva snåret när jag är sjuk är förklaringen att så fort jag lägger mig så får jag jätte ont i öronen, därför bävar jag lite varje gång och fördröjer det,vilketi nte lönar sig ända. Så här sitter jag och snubbar över tangenterna, det måste det bli ändring på. GOD NATT!

Mys!

hej!

vi har lagt upp värsta chemat , vad säger du ebba?
nästa torsdag (innebandynatt) åker vi hem till dig eller någon annan och sover över dagen efter tar vi en buss till hallsberg sedan ett tåg till örebro och shoppar julklappar?  och har det mys!?

galet men jag vet inte hur länge sedan det var sen vi  alla var tillsammans.

ha det bra /jenny

8 Augusti

Mormor berättade just. 8 augusti + brunnsparken = lars winnerbäck.
vad säger du Ebba? Biljetterna är redan ute på Ticnet!

sorry för korta inlägget.

ha det bra! / Ida


Sjuk

image92
Den här bilden visar verkligen jennys rätta jag.

Det är ju lätt att se vad jag kan åstakomma med mina underbara photo shop kunskaper, någon vänlig själ kanske kan hjälpa mig lite?

För övrigt blev jag sjuk, precis som jag hade förutspått. Jag kan inte komma ihåg att jag varit så sjuk som jag var igår då jag inte änns orkade sitta vid datorn, eller bara en liten stund efter en alvedon dos. Så jag sov och tittade på kajsa kavat hela dagen. Det ända jag kunde klämma i mig var en clementin och ett mycket litet glas yougurt.idag mår jag bättre, mycket bättre, stannar nog i sängen imorgon också, men på torsdag blir det grejer.

Hälsa! /Ebba

25 november

image83
Klockan vilken omtalades igår.
image84
Ida tack! den här är nog den bästa winnerbäck klämmt ut.(jag vet att det vi håller på med är olagligt)
image85
Den här korgen har nu äntligen blivit uppsatt på väggen, den innehåller mycket finfina saker må ni tro.
image86
Den omtalade mandarinen.
image87

image88
En del av min skivsamling. De två nedersta är nu mera nostalgi för mig.

image89
Kjolen, här uppvikt. Ska någon dag farmöver sy upp den, en dag då det finns ork och tid över.
image90
Så här fint och städat blev det efter gårdagens sena timmar. Min mor tycker jag har för mycket grejer, jag håller inte med på den frågan. Det ser liksom lite ut som en garderob, det tycker jag om!
image91

Den här helgen har varit trevlig, men nu känner jag att jag börjar bli sjuk. Symtom: trött, ont i halsen, huvudvärk och spänd i käken.

Vi får se om jag kommer imorgon, det vore skönt att vara hemma en dag. Vi får se.
 
Ebba

städ.

Igår blev det till att städa konstant 16.00-21.00, men ordentligt blev det! Bör tilläggas att det bara blev mitt rum på 13 kvadratmeter som blev offer. Bland annat hittade jag  en tre år gammal mandarin i en väska, den var uttorkad och fin, får nog ligga på mitt rum ett tag, som en sovenir. Mycket planerade läxor hanns inte med, men väl den lokala second hand affären där det inhandlades en fin fin gammal sport klocka som(om jag får chansa) är tillverkad 1989. Även en kjol kom till min ägo. Någon dag framöver kommer det upp kort på dessa två fynd. Det nalkas nämligen gäster från skövde som jag inte sätt skymten av sedan min tidiga barndom i västergötland. Så idag blir det inte heller mycket gjort.



kärlek / Ebba


kvällen.

I kväll har jag varit barnvakt, för en liten lilla syster med en frivillig större lillasyster. Vi har även tagit hand om den okände, enögde hunden Isolde. En hona.

Klok som jag är klämmer jag ur mig vid matbordet: Jag fattar inte varför alla säger han till honom! Skratt. Skratt.
Denna hund blev helt plötsligt orolig precis innan daniel skulle köra sin sista låt i kvällens program av idol, så vi blev tvungna att ta en kisspromenad och missa hela spektaklet. Det var dock en helt underbar promenad, kort men härlig. det kändes som en nattlig promenad i midvinter, helt stilla, tyst, mörk, kall och ja härlig!

Tillbaka till denna stor idol-Daniel. Vilken tabb att han åkte ut före Andreas, jag menar har gjorde riktigt bra ifrån sig idag. Förvisso var det nog bra för honom att inte vinna, men han skulle i alla fall kunnat komma trea. Jag tror det där kontraktet alla slåss om i själva verket inte är så bra, om man resumerar vad som hänt med de tidigare vinnarna vill säga.


Lycka! / Ebba

image81

Idag är det min dag - eller?

WOOHOOO . Jag är så lycklig så lycklig. tralalalala!
Idag damp det ner ett mycket eftertraktat brev postat Universitet sjukhuset Örebro.
Gissa vad det stod? jo, "ida du är kallad till operation den 13 december" jag började nästan gråta lycko tårar - förvisso en svag överdrift men ändå!  Min vision är att jag ligger där i förd i sjukhusets morgonrock och helt plötsligt uppenbarar sig mina kamrater. Dom står där så vackert och sjunger Lucia sånger till mig. Dom har också en fin dekorerad bricka med sig där det är lussekatter och pepparkakor!

Det i stort sett enda negativa är att jag missar skolans lusse-firande.. MEN GÅR DET ATT JÄMFÖRAS MED LARS WINNERBÄCK?<3
- oh,no!

Ha en trevlig fredagskväll! / Ida


Armand Mirpour

image79


OJOJOJ, säger jag bara! Måste lyssnas! Det är en order!



Ebba

"Du är fördomsfull, unge herr"

image74

image75

image76

image77

image78


Farväl jupiter-Lars Winnerbäck

All glädje!/Ebba

Skjorta:mors
Byxor: cheap monday
skor:second hand

Grattis!

image73


Idag är det den 21 november vilket betyder att systra mi fyller 19 år, men hon är långt, långt, långt borta i norge. Inget kort kunde inte heller kommas ihåg att skickas av oss kvarvarande syskon, men det nalkas, även något i stil med en present väntar för Martinas del... Jag hoppas att du har en trevlig kväll på jobbet och att du inte hakar upp dig allt för mycket på dina syskonens misstag. Vi ses till jul!

Grattis!/Ebba

Eyeliner = bög?

Hej.

Dagens inlägg kommer att handla om alla idioter som inte fattar att man faktiskt kan sminka sig som kille utan att vara bög. Jag blir galen. Jag tar exemplet min bror som nu har börjat använda eyeliner, Han blev retad men trots allt mindre an vad jag trodde... Kanske för att han är så repsekterad och populär? Jag slår vad om att fler killar på hans skola snart har eyeliner och svart nagellack.  Men dom få som faktiskt retade/kommenterade honom blir jag helt rosenrasande på. Lägg ner fördomarna, för tusan!

( Dagens låt: if i don´t live today then i might be here tomorrow - Mando diao)


Ha det bra! / ida


PS. JAG VANN PRIS IDAG PÅ ASTRID-LINDGREN-TEMA-DAGEN! WIHHOOO! DS.


Giovanni Arnolfini

image73

Nu har jag ännu en gång fastnat för den här helt underbara målningen. Den är målad utav Jan van Eyck år 1434. Den föreställer Giovanni Arnolfini(någon italienare) och hans hustru som nygifta.Jag älskar klänningen, hennes helt vita och osminkade ansikte, ljuset och sättet konstnären har målat den på, så skarpt. Egentligen brukar jag inte tycka om klara bilder utan lite mer diffusa, men den här är ett undantag. Ett starkt sådant. Jag har påträffat den i den brittiska boken "A history of fashion".


Är det förresten någon som vet hur man ändrar färg på "Sir Sandrow and her army" här ovan, det är lite oklart för mig.

Ebba

Blixt.

image72

Jag vill bara säga att ingen kan påstå att blixten är uppskattad när det gäller att ta snygga bilder. Hellre suddigt.

Lamont visar här ovan fint att att det går att vara snygg även på suddiga bilder.

TREVLIG HELG!

image71

den här veckan har varit en mycket att göra vecka  massor med prov och läxor.

I torsdags var det konsert som gällde florence valentine & moneybrother. en mycket tevligt kväll om man räknar bort lite saker som: när sara svimmade i min famn och en kvinna runt 30 som muckade med sandra.

just nu är jag inne i en bob marley period  - no women no cry!  
 
ha det bra! / Jenny

Lördag.

image66


Dessa är alla tre mina vinter drömmar, önskar jag bara hade råd. Jag får väll hoppas på vinterrean.

Trots det jag nyss skrev funderar jag på att ha köpstopp på allt nytillverkat, med det menar jag att jag bara får köpa kläder på second hand affärer som drivs av välgörenhets organisationer och att jag får köpa ett par vinter skor på mellandagsrean, vilket jag behöver.

Jag har nämligen tre mål. 
1. Ta mig ner till Amsterdam med syster, om det låg lite allvar i det hon klämde ur sig för någon månad sen. 
2. Köpa en egen systemkamera, jag är riktigt taggad, men det kommer kosta mig dyrt.
3.Skänka mer pengar till välgörenhet.

Den här veckan har det varit mycket vilket resulterade i få inlägg, jag har bland annat underhållit mig med ett prov i kemi, ett i franska och en konsert med den näst bästa scen människan jag åskådat.

Det sistnämde underhållandet förstördes dock av ett fyllo, som jag inte kunde sluta distraheras av och riktigt så klok var jag inte att jag tänkte på att man faktiskt kunde gå till andra sidan av scenen.

Någon kamera åkte inte med så ni får nöja er med Idas så fina här nedan.

Den kvällen som precis har börjat kommer var en av de sällsynta ensama kvällarna, så om det är någon som har lust får den mer än gärna komma hit.


Glädje!/Ebba

Moneybrother - Club 700

hello!

Gårdagens kväll tillbringades vid Club 700, även kallad Conventum tror jag? Blev aldrig riktigt klok på det.
På dagens program stod Florence valentin (förband) och Moneybrother. Riktigt nice!
Alla var galna redan på Florence Valentin, då var det några bakom mig och mina kamrater som dansade som galningar! Det blev inte bättre av att dom dessutom höll takten eller allafall petade lite då och då på mina axlar.. Ganska irreterande om jag får säga det själv!
Lite senare när moneybrother drog i gång, Så kommer en högst irreterande och full kvinna och försöker tränga sig före, jag menar det är okej. Det är ju trots allt en konsert! Men att hon borrade ner naglarna i Ebbas armar och muckade gräl med sandra = inte okej enligt mig!

image65


Det bör nog tilläggas att Sara någongång på slutet fick gå ut, hon tog med sig Jenny och svimmade i hennes famn runt 2 ggr.

Tack för en mycket trevlig kväll flickor! / Ida


Bild.

image58

image59

image60

image61

image62

image63

image64


The golden daze-Lamont

Egentligen borde jag lyssna på moneybrother då det nalkas konsert, eller kanske till och med träna på prov tills imorgon. Det kanske blir ändring på det nuvarande underhållandet.


Ebba

Bakgrund.

image57

Så! Nu är det en ny  och fin bakrund, hoppas mina kompanjoner diggar´t!

All Lycka! / Ebba

Vacker Dam.

image54


ville bara dela med mig av en fin bild, kom förresten på att jag glömde signera förra inlägget, det var jag som skrev det.

Trevlig vinter!/Ebba

Vinter.

Kollade precis på smhi vilket lädde till lycka då det visade sig att de kommande fyra dagarna kommer innehålla kyligt vinterväder då inte termometern går över noll sträcket, är det inte härligt? Det får nog bli en vinterpromenad med kamera och kanske bror, han pratade om fotografering....

harFör övrigt  jag börjat fundera lite på prao, jag ska försöka hitta någon plats med en fotograf på NA eller VLT. Det finns människor som tror att det kan bli lätt på VLT om jag avslöjar farmors namn, om det skulle vara så är det galet, inte riktigt liberalt, som tidningen utger sig för att vara. Egentligen skulle jag helst vilja praoa som mode fotograf på någon mode tidning, men herre gud vad det skulle bli svårt.


Kan nu komma med en rekomendation om ett uderbart band som även är älskade av Ola Salo, vilket säger mycket. Lamont.

Dagens låt: star on my radio-Lamont

hej!

hej! det är nog dags för mig att presentera mig , det är i alla fall jag som är Jenny även kallad jennybennybo som mina kompisar kommit på, som ni kanske vet har jag varit borta en vecka i Cypern, härligt!

hinner inte skriva så mycket mer för nu börjar grey´s anatomy !!


ha det bra! /Jenny


STRESS!

Detta inlägg måste nog tyvärr bli mitt sista på ett bra tag! ( vi får se hur länge jag lyckas hålla mig borta)
Har nämligen insett att det är på tiden att jag börjar plugga.. Tror att det typ är på 3 dagar som jag ska lära in mig 3 prov, respekt till mig om jag får VG i alla!
Gjorde mig nyss en Kaffe latte som jag ska dricka tillsammans med alla prov. Proven äter upp mig, kom och rädda mig från deras sylvassa tänder! 
Dagens i stort sett enda ljus har varit att vi hämtade ut Moneybrother biljetterna! Men det lilla solskenet slocknade snabbt av att både Sandra och Jenny blev tveksamma till att gå! Känns som att vi borde få med dom till slut.. men vem vet!

/ Ida


image52

Lista.

Här följer en lista med mina favorit bloggar, utan motivering och utan länkade namn, dessa finns under rubriken "länkar"

1. underbaraclara

image45

2. Bagladies

image46

3. Book of miri

image47

4. Morderniteter

image48



Glädje/Ebba

Festdricka Kaffe

Imorgon ska vi ha läxa på hur mycket vi använder massmedia varje dag. Jag vill nog inte bekänna hur länge jag sitter framför datorn varje dag så jag ska nog "försköna" det hela lite grand. Men imorgon blir det fika mys hos Ebba! Vi ska dricka kaffe och förhoppningsvis mumsa på toscakaka! Jag ska nog bara börja festdricka kaffe. Vill inte bli beroende direkt. (he he he) För att göra detta inlägg mer intressant så lägger jag upp en smarrig bild på Tyskarna från Lund.

/ Sir Sandrow

image41


Bratz.

image40


I fredags slank det ner ett toys"r"us reklamblad i familjens brevlåda. Jag gjorde allt för att bläddra förbi dessa sidor  med bratz när jag tittade tillsammans med lill sis nr.2 och istället lockade med racer banor lite längre fram, som turligt nog föll  min kära lillasyster på två år i smaken.

Vi börjar med midjorna. De är ungefär i samma klass som den där damen i USA som hade hafft korsett hela livet och nu hade en midja i storlek med en cd, så visst de är inte helt orealistiska men de skapar en sjukt ideal.

Huvudet: Det får vi nog dela in i olika kategorier, där är mycket galet.

Ögonen: Förutom att de är fem storlekar för stora och har konstig form så har de  som dåliga förebilder alldeles för mycket smink. Det är inte vanligt att man ser någon med så mycket ögonskugga så högt upp och att då ögonbrunen sitter en centimeter över det, det är onaturligt.

Näsan: ser ut som om de har misslyckats med en operation för att få bort den.

Munen: Tycker jag ser ut som en geishas mun fast 20 storlekar större. Där får man inte in en miniräknare minsann.

Håret: Visst det är realistiskt att spara ut sådär långt men förra gången jag var barnvakt hos minna barnvaktsflickor och de skulle sminka sig till clowner i deras gömställe så försökte jag göra en fläta på deras bratz, vilket inte gick för att det var för tjockt, och nej jag har aldrig sätt en människa med så tjockt hår att det inte går att fläta det om det går ner till midjan.

För övrigt är propotionerna på en bratz inte riktigt humana då det går tre och en halv överkropp för att sträcka sig över hela dess långa ben och huvudet är längre än överkroppen.

Jag hörde ryktas tidigare i år om att dessa skulle sluta produceras vilket TOYS"R"US glatt medelade inte var sant.
Bratz tillåts inte överträda min tröskel så länge de inte får vanliga propotioner. Punkt slut.



Trevlig dag! / Ebba

Burger resturant. (al dente)

image38
Vi kom precis in på datorn efter en stor förlust. Efter en timmas kämpande för att komma till vårt mål i detta underbara spel råkar oturligt nog Sandra trycka på stänga av knappen med stortån. Vi gav varandra besvikna blickar samtidigt som vi försökte skratta bort tårarna i ögonen, obs. det är sant! optimistisksa som vi var  startade vi om datorn och kollade så att det verkligen inte sparats, vilket det otroligt nog hade gjort.

-Det är det här vi kallar lycka! utbrister sandra och vi inser snabbt hur upslukna vi är av spelets värld att vi kallar det här riktigt lycka. Redan tidigare ikväll hade vår kompanjon Ida insett att hon inte klarade av pressen så hon har stressat iaktagit vår kamp i spelets värld.
Nu blir det cluedo på dvd:n för vår del.


God natt!/ Ebba, Sandra och Ida

Cowboybönor.

Sitter här och väntar på ett mycket eftertraktat samtal från någon av mina vänner. Har nämligen fått höra att det ska bjudas på cowboybönor hemma hos Ebba ikväll. Det kan ju helt enkelt inte missas!
Nu ska jag gå och leta efter en madicken film som jag inte tror finns..


Ni får kanske höra en mer detaljerad breskrivning av dom raffiga cowboybönorna senare!

Ät mycket cowboybönor / Ida


Premiär.

Har märkt att det mest blivit jag som skrivit på den här bloggen, Ida har skrivit några inlägg men vi väntar fortfarande två premiärer, det återstår att se när dess äger rum.

De väntade:
image36
Sandra och Jenny!


Ebba

Ensam.

Nu sitter jag här i min ensamhet och väntar på att någon familjemedlem ska komma hem och hålla mig sällskap. Det här har varit en sjukt ensam dag, den ända jag har sett är bror Elias som var hemma en halv timme och hämtade lite skidor m.m. När man har en stor familj är det ytterst ovanligt att vara ensam hemma och att då vara det en hel dag är bedrövligt, jag ringde till mamma och grät av mig lite för att sedan tillaga lite kebab med ris. Sen blev det till att slappa framför teven i det bekyddande rummet, gillestugan, där inga fönster finns, vilka jag är väldigt rädd för så här när mörkret falligt. På grund av denna ensamhet som jag inte trodde skulle hålla längre än till kvällskvisten så blev det inget nytonat hår, det får bli någon annan dag. Ska nog gå upp och lägga mig och läsa nu, skulle helst vilja sova men det klarar jag inte av förens jag hört någon annan komma hem.


Nöje!/Ebba

klädsel.

image31

image32


Idag är en sån där ensam-hemma-hela-dagen-dag, hade trotts det lust att sätta på mig lite stiliga kläder efter att ha känt mig som en medelmåtta i flera dagar. tröjan är en gammal tillklippt herr tee, bältet och klänningen är mormors, kängorna brödet och fiskarna och strumorna är inköpta en regnig midsommarafton på lindex i Ljungby.

Försökte även få till en sekelskiftes uppsättning, den blev slarvig men jag är nöjd. På tal om hår så kommer ni i kväll få se resultatet av min toning.

Har glömt att skriva om min gammla dåliga och hemliga blogg wernheden.blogg.se

Puss/ebba


RSS 2.0