makeover

Äntligen lite nytt, fräscht och snyggt . Har äntligen fixat utsidan på bloggen med massor med hjälp av systra mi.
Tack du! Dock finns det några småfel som vi inte har hunnit ändra än, tex i menyn här till höger.

Vad tycks?
/s

Tomt.

image377

image378

Hmm. Jag tycker det är jätte svårt att skriva något intressant. Vardagligen tänker jag "Åhh, det här måste jag skriva om på bloggen!" men när jag väl sitter här med fingrarna på tangenterna är det helt tomt, förutom nu då för nu kan jag ju skriva om att det jämt är tomt.

Idag köpte jag denna Lundell LP, den vassa eggen. Jag har inte lyssnat på den än men jag hoppas den är bra, ungefär lika bra som klassikern kär och galen.

Nu kom jag på en tanke ställare jag hörde igår av en bekant (om jag ska låta lite äldre och pedant):
Varför gå in på toletten med en figur med kjol på om man har byxor? Det är bara en fix ide. Jag ska nog börja välja toalett efter klädsel, mycket mer logiskt.

Ebba

Cheap Monday





Så snyggt!

Stockholms tripp.

image367

image368

Igår hade jag en ytterst trevlig dag med min moder i Stockholm. Bondegatan är en gatan  utan dess like, där tillbringade vi timmar, visserligen utan fynd men ögongodis sitter aldrig fel. Hem kom jag ändast 450 riksdaler fattigare. Fråga mig inte hur detta gick till. Jag köpte klänningen här under, linnet över och två st bh:r.

                          Ha en trevlig fredagskväll mina vänner!
                                                                          Ebba

mumsigt.

Hejsan.

Dagen har tillbringats i ett mycket soligt Karlskoga, Där invaderades Boda Borg av ett par förväntansfulla barn/vuxna. Mycket givande dag, Dock blir man en aningens slut av att tillbringa dagen med ett par energiknippen till kusiner.


image366image365



/Ida

Trevligt väder.

ho

hoo
Idag var jag i Örebro med denna söta dam.
Jag köpte bland annat en gul sjuttiotals klänning på myrorna. Dock lite för liten så jag får nog sälja den. Bild kommer när jag fått tag på min jämnlånge men lite smalare vän Jenny som får agera model, om jag får bestämma. Även inhandlades de glasögon jag nämt tidigare. Jag är nöjd men de ser väldans sköra ut.

Jag längtar tills imorgon.

Ebba

image361

image362

Idag är det tö. Det vill säga det håller på att bli vår den vanliga vägen, inte den man förutspått tidigare.
Snön har öst ner under helgen men nu skymtar våren.

Jag har inte kännt av påsken i år, helgen har rusat förbi. En natt med sömn i sikte alldeles för sent på morgonen blev till en dag utan medvetande för omvärlden. Kaffe är en äcklig men sugande produkt. Jag har aldrig tyckt om denna massproducerade grej, men i helgen har suget infunnit sig även hos mig. Jag vet inte vad som har hänt.

Imorgon planerar jag att ta tag i mitt liv. Sy och ringa till biblioteket för charmning så jag kanske får låna om böcker åt syster Martina som just nu är i Mongoliet, det är sånt jag bör göra. På torsdag blir huvudstaden besökt må ni tro, mamma är en bra resekamrat när andra är snåla, med förnuft.

Lycka!
Ebba

.

image360

Blackbird singing in the dead of night!



Storhelgs firande

image357
kjolen är mormors, toppen från h&m och koftan är min lillasysters från kapphal tror jag.

Förra gången var det nyårsafton, nu är det påskafton och nästa gång förhoppningsvis midsommarafton. Det jag talar om är att träffas halva klassen och bara vara. Med mer stabilitet ibland oss är det här nästan lika naturligt som att bara vi fyra(även kallat de fyras gäng, höhö) träffas. Trevligt ska´re bli!


Glad påsk på er vänner, bekanta och okända!
Ebba

Ge mig en vinterdrog, ge mig allt du har.

God kväll !

Nyligen hemkommen från en mycket udda gudstjänst. Helt plötsligt gick bara prästen därifrån. inga avslutande ord. Mycket märkligt!
Men tidigare idag på konfirmationen så gick vi upp i kyrktornet, mycket skrämmande. Jag har aldrig varit medveten om min höjdrädsla på det sättet, skakande ben och lätt illamående var några symptom.
Fick senare veta att det går i släkten!

Kommer nog bli ännu sämre uppdatering nu när det lider mot påsken.
I morgon drar vi som sagt på kent, och själva påskaftonen, Ja, den firas hos kamraten Maja!(som är på bild här nedanför)

image356

Ha en trevlig påskhelg!

/ Ida


Insändare.

image355

Här om veckan skrev jag en insändare på svenskan. Den har idag blivit dagens "svara snabbt" insändare i NA. Den kan ni läsa här.Kul, men läskigt. Jobbiga svar, jag är nybörjare och inte speciellt van. Hoho, jag hoppas att träning ger färdighet även i detta fall. Jag ska nog knapra ihop några fler tankeställare med åren ska ni se.

Idag fyller vår kära Sandra år. Jag hoppas hon får lite fler grattis än det lilla jag gav henne idag.Förlåt min vän att din dag inte var specielt uppvaktad från min sida.


Ebba

Sälen

image352
jag och sara




image353
norska gränsen.




hej!
lite bilder från när jag var i sälen, kommer kanske kunna lägga in fler i veckan.

nu måste jag jobba med min franska revolutinons uppsatts

på fredag är det KENT!!!!!

ha det bra! / jenny 

Eftermiddagsol(igen)

image350

image351

På fredag skal vi gå på Kent. Det känns inte jätte kul med tanke på att prognosen visar -9 på torsdag och för att jag inte är någon som avgudar dem, de gör för guds skull svergies psykologer sten rika. Någon som har varit på någon av de andra konserterna kanske kan svara på hur länga man bör köa om man vill stå någorlunda långt
fram?

Nu ska jag fortsätta skriva på mitt franska revolutionen arbete.Trevlig kväll!

Toppen helg.

image347

image348

Igår hade vi det omtalande julklappsbytet. Jag tilldelades en blond jätte lång peruk och en bratz pony. Lycka på det va.Sen blev det singstar och broke back mountain i goda vänners sällskap, en toppen kväll helt enkelt.
Nu har jag bara en trevlig helg att se fram emot, plugg och städning är ju guld, höhö.

Allas lycka!/Ebba

Halsband

En gång i tiden var jag en omedveten halsbands-samlare. Det var tider det! Här är ett urval. /Simage345
image342image343image344image346

Sudd.

image338

image339
skjortan och halsbandet är mammas, so mappen är köpt på korthuset.

Idag har jag hittat ett par tjusiga glasögon från h&m för ändast 29.90:- Det kallar jag kap. De är inte så utstickande men de är en bra grund för våren. Funderar på att beställa dem och lite mer basigt och tråkigt. Bor man på landet är det enklare att beställa än att dra sig in till stan.

För övrigt har jag fått en mycket trevlig praoplats, nämligen Myrorna. Löst härligt, men, det kommer inte vara kul för andra att gå dit den veckan, höhö.

Mina (förhoppningsvis) nya glasögon:



Ebba


- Mirakulöst goda

Räddningen för uppsatsen
image337



Stöd vår klassresa, 50 spänn.

Marmelad.

image335

Hej.

E

Underbart? Jodå.

Mitt liv doftar perfektion för tillfället. Jag sitter här nu, en tidig eftermiddag. Flera lektioner inställda och njuter av kladdkaka och the ark=underbart!  Insåg idag också att det är Kent nästa vecka. Glädjande besked!

På fredagen är det desstuom bestämt! Då ska jag och mina flickor äntligen ta steget. Vi ska byta julklappar. Starkt av oss.

image334

Jag längtar så mycket till sommaren att jag blir galen. Picknick och kvällar i bengtstorp. Det säger allt.


Ida


Födelsedag...igen

image332

Igår var det födelsedag för en utav oss. Nämligen Ida. 15 långa år är då avklarade för vår vännina.Grattis i efterskott!

(jag har ingen bild på henne att bjussa på, datorn fungerar fortfarande inte)

Ebba

Födelsedag igen.

image324

image325

Idag fyller mamma år, att alla ska fylla i mars. Även jag kan firas idag, men för något mindre, namnsdag.

mamma har bara hafft tussilago (visst är de så de heter blommarna ovan?) en födelsedag tidigare, hennes tretton års dag.Växthuseffekten märks redan.

Jag börjar tröttna på tonvis tårtor, jag har kvävt mig med dem. Men det återstår fortfarande tre födelsedagar. Bl.a. Sandra och Idas.

Ebba



Linne-h&m
cardigan-gina tricot
byxor-vero moda
Och slutligen min lillasysters strumpr från lager 157.

Eftermiddags sol!

image321

På eftermiddagen är solen som vackrast. Den tonar hela jorden ljummen och varm.

E

Bättre sent än aldrig.

Här kommer lite härliga vårbilder från årets första "sitta-på-trappan-och-mysa" dag!

image318


image319

image320


Ida!


Kalas.


image315

image316

Nu har vi fått tillbaka internet här hemma, härligt.

Igår hade vi 11:års kalas i huset, min lilla syster fyllde nämligen år. 11 långa år. när jag var så gammal var ju jag jätte gammal, en vardagstanke hos mig. Perspektiven ändras, även på så få år. Kalaset var en riktig höjdare, min äldre syster kom och överraskade med en visit på två veckor innan transibiriska, mys.

Min kväll är ungefär detta: efter nattens bränder + biologi + hem-& konsumentkunskap + biskvier + behag.

Ni får haoppas på att Ida lägger in lite fina vår bilder "förns"(om jag ska sitera den nämnda damen) igår. Det varb en fin dag.

Min syster Magdalena:

Ebba

hoppas hoppas..

Hello!

Idag var jag på bra & begagnat. Jag lade ett än så länge anonymt bud på signerade beatles filmisar! jag hoppas att dom blir mina.. Tänk och ha John Lennons autograf, skulle inte sitta fel? inte sant?
Avslutade nyss ett tittande på melodifestivalen. Jag tål inte Linda Bentzing så är det bara. Årets hopp var Lasse Lindh och Eskobar, men icke. Eskobar var ju en flopp! Björn Gustafsson är ju hela lördagens höjdpunkt! min framtida man!

image313

Jag har ingen aning om vad dessa färgklickar har med saken att göra, men dom ser glada ut, Och glad har jag varit idag minnsan!

Ida

Dopklänning.

image311

image312

Idag har jag köpt en dopklänning. 25:- på Bra&Begagnat kunde inte motstås. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den, den får nog sparas till jag någon gång i framtiden får barn. Hemska tanke, så länge kan den inte ligga undangömd. Är det någon som har ett förslag på ändamål?

Jag har inte duchat sen i torsdags, vi har inget varmvatten. Det kallar jag frelle. Funderar på att cyckla ner till den lokala simhallen imorgon och ta mig en simtur + duch.

                                                                                                   /E                                                                                 

Julie Venus

Har nyss varit ute i det friska vädret på en riktig promenad med syster och Vilma.
Tidigare idag låg jag i soffan och dreglade och kollade på sweet sixteen,
alltså behövdes mycket frisk luft om man sjunker så lågt!

Mitt musiktips idag är Julie Venus som spelar fransk-svensk-elektronisk pop.
favorit låten är "business",
image308image310 Vilma!


/S

1999

Har äntligen förstått mig på scannern!
Här kommer en härlig semesterbild från 1999
då jag och min familj spenderade 1 vecka i Falkenberg.

image307

/ S

RSS 2.0